KINDEREN

Wanneer uw kind kind problemen ervaart en u heeft het gevoel dat extra ondersteuning nodig is bent u van harte welkom.

In mijn praktijk maakt uw kind een reis. Uw kind kiest hiervoor zijn eigen route uit. Het traject wordt mede bepaald door de leeftijd en de aard van de problemen van uw kind en de beste ingang.

Zo komt het vaak voor dat kinderen met hele concrete opdrachten naar huis gaan wanneer dit past bij de aard van de problemen en zij op een leeftijd zijn om gericht te kunnen oefenen.
Een voorbeeld hiervan is een hoogsenstief meisje met slaapproblemen. Met haar heb ik gewerkt aan  het vormen van rituelen en energetische oefeningen om de indrukken van de dag te verwerken en zich te durven overgeven aan de nacht. 

Vaak worden de problemen ook aangepakt door gebruik te maken van een metafoor dat uw kind zelf uitkiest. Als voorbeeld hiervan heb ik een traject met een zeven jarig jongetje begeleid die altijd aan de zijlijn bleef staan in contact met vriendjes. Hij ervoer zichzelf als een onzichtbare vlinder. Gedurende het traject werd hij steeds meer zichtbaar. Aan het einde stond de vlinder te prijken op een sokkel en hij stralend in zijn dagelijks leven!